Header image

‘Alles geet veurbie-j’ In Zieuwent

ZIEUWENT - Fons Rouwhorst en Henk Graaskamp zullen in februari 1992 bij het samenstellen van het klankbeeld „ Alles geet veurbie-j” niet direct aan stampvolle zalen hebben gedacht. Laat staan dat ze met het klankbeeld over het boerenleven van ongeveer vijftig tot honderd jaar geleden op een heuse tournee zouden gaan.

Toch puilt de agenda van het tweetal uit met afspraken om in het oosten van het land her en der voorstellingen te geven. De sfeer van herkenning, nostalgie ontroering maar ook van ontzetting over het boerenleven blijkt gigantisch aan te slaan. “ Alles geet veurbiej “, Boern van gister’n, gaat over het boerenleven ongeveer 100 jaar geleden. Leidraad in het verhaal is de seizoenen zoals die in het leven op het land altijd een grote rol hebben gespeeld: voorjaar, zomer, herfst en winter.

Het prachtige klankbeeld wordt sober en stijlvol in gesproken door de bekende auteur uit deze regio Henk Graaskamp.Het klankbeeld neemt u mee naar het leven in en om de boerderij en het werk op het land in een groot aantal facetten. Naast in gesproken tekst is de serie voorzien van toepasselijke muziek. Tekst, beeld en muziek zijn op een harmonieuze wijze op elkaar afgestemd. “ALLES GEET VEURBIEJ“ wordt geprojecteerd op een groot doek van maar liefst 3,50 m breed bij 2,50 hoog. Hiervoor hebben de auteurs van het klankbeeld bewust gekozen om het publiek zoveel mogelijk gevoelsmatig te betrekken bij de sfeer van vroeger.

Al meer dan 20 jaar trekken Henk en Fons met het klankbeeld “Alles geet veurbiej” door de Achterhoek,Twente en Overijssel. In 1994 is het klankbeeld als eens eerder vertoond in Zieuwent maar in 1996 is de serie aangepast en aangevuld met een dosis nostalgische humor.

De voorstelling is zaterdagavond 25 februari 2012 en de aanvang is 19.30 uur in het Parochiehuis. De entree is € 5,00. Reserveren kan via: Parochiehuis Zieuwent 0544-351 318.Ander nieuws