Header image

Bandritzer 561 te zien in Groenlo

GROENLO - Na een aantal succesvolle optredens van de Bandritzer 561 in o.a. Wageningen, Arnhem en Nijmegen zal deze bijzondere multimedia-experience op 28 en 29 Juli te zien in Groenlo op het plein van de Oude Calixtus kerk.

De Bandritzer 561 is speciaal voor "Gelegerd in Gelderland" ontwikkeld en toert in de maanden juni t/m september langs bijzondere activiteiten die in het kader van het festival georganiseerd worden. Op die manier worden de verschillende onderdelen van het festival met elkaar verbonden. Het mysterieuze voertuig staat op 28 en 29 Juli van 12.00 uur t/m 17.00 uur bij de Oude Calixtus in het centrum van Groenlo.

Iedereen is welkom om de gratis tijdreis mee te komen maken. In de Bandritzer 561 maken bezoekers aan de hand van korte maar opmerkelijke filmscènes een tijdreis langs belangrijke episodes uit de Gelderse militaire geschiedenis. Op de website www.gelegerdingelderland.nl is meer informatie te vinden over het festival en de overige standplaatsen, data en openingstijden van de Bandritzer 561.

De slotmanifestatie van het festival zal op 22 september 2012 plaatsvinden in Ede. Dit gebeurt gelijktijdig met de jaarlijkse Airborneherdenking en luchtlandingen op de Ginkelse Heide. Een spectaculair programma is in voorbereiding in samenwerking met de Gemeente Ede en Airborne Feelings. De epiloog van het festival zal deel uit maken van de Slag om Grolle in Groenlo in oktober 2012.Ander nieuws