Header image

Bob wordt beloond tijdens Zwarte Cross

LICHTENVOORDE - Op zaterdag 21 juli bezoekt het promotieteam van Veilig Verkeer Nederland de Zwarte Cross om met festivalbezoekers de ‘Bob-afspraak’ te maken. Bobs die met een blaastest kunnen bewijzen nuchter weer in de auto te stappen, worden beloond met de bekende Bob-sleutelhanger. Daarnaast kunnen mensen hun Bob bedanken door een foto op Facebook te plaatsen.

Al voor het derde jaar op rij wordt er tijdens de Zwarte Cross aandacht gevraagd voor de Bob-campagne. De kern van de campagne is vooraf af te spreken wie er rijdt en dat de Bob 100% alcoholvrij blijft. Het promotieteam van Veilig Verkeer Nederland staat bij de ingang van het festivalterrein om met bezoekers de Bob-afspraak te maken. Daarbij wordt benadrukt dat een Bob helemaal nuchter blijft en dus ook niet één glaasje drinkt. Iedere hoeveelheid alcohol heeft effect op de rijvaardigheid. Wie veilig rijdt, drinkt dus geen alcohol. Na afloop van het festival kunnen de Bobs bij het promotieteam een blaastest doen. Alleen de mensen die 0,0 promille blazen, ontvangen de Bob-sleutelhanger.

Bezoekers worden ook opgeroepen om een foto van hun Bob te plaatsen op de Facebookpagina www.facebook.com/bedanktbob. Onder de leukste foto’s worden de unieke Bob-luchtbedden verloot.

De Bob-actie op de Zwarte Cross is onderdeel van de Bob Zomertour in Gelderland, een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, politie en diverse Gelderse gemeenten. Uit landelijk onderzoek blijkt dat jonge automobilisten tussen de 18 en 24 jaar bijna een kwart van alle ernstige verkeersongevallen in Nederland veroorzaken waarbij alcohol een grote rol speelt. In heel Gelderland worden deze zomer grootschalige publieksevenementen bezocht om de Bob-campagne vooral bij deze doelgroep onder de aandacht te brengen.Ander nieuws