Header image

Bonifatiuskerk biedt stageplekken aan Marianum-leerlingen

GROENLO - De organiserende commissie van de jubileumweek 100 jaar Bonifatiuskerk in Lichtenvoorde biedt maatschappelijke stageplekken aan Marianum-leerlingen. Plusminus 25 scholieren kunnen tijdens de week van 28 september tot en met 6 oktober maatschappelijke ervaringen opdoen. De werkzaamheden variëren van de verkoop van kaarten, bezoekers van een drankje voorzien tot aan klussen bij de opbouw van de tentoonstelling, ouderen begeleiden en foto’s maken voor het onderhouden van de website 100jaarbonifatiuskerk.nl.

Pastoor Casper Pikkemaat: “Er staat veel op het programma waarvoor veel vrijwilligers nodig zijn. We kunnen daarbij extra hulp gebruiken. De activiteiten omvatten niet slechts kerkgerelateerde werkzaamheden, maar strekken zich ook uit naar gebieden als cultuur, verkoop, ouderen, jeugd, bouw, techniek en media. En door de stageplekken komen scholieren in contact met andere mensen voor wie ze iets kunnen betekenen. Dat ligt natuurlijk wel in de lijn van de kerk.” De stagiaires worden begeleid door de organiserende commissieleden van stichting Jubileumweek.

De door het ministerie van Onderwijs ingevoerde maatschappelijke stage is dit schooljaar nog verplicht. Marianum hecht veel waarde aan de maatschappelijke stage. Voor leerlingen van het Vmbo stellen zij 30 uur maatschappelijke stage verplicht en voor leerlingen die langer op school blijven (Havo en Vwo) staan respectievelijk 40 en 50 uren stage. De ervaring leert dat 20 procent na de stage doorgaat als vrijwilliger. Een gegeven waar de kerk graag gebruik van maakt in een snel vergrijzend vrijwilligersbestand.Ander nieuws