Header image

Bouke van der Veen wint Glazen Kalf 2013

LICHTENVOORDE - De jaarlijkse kookwedstrijd voor jonge culinaire professionals om het Glazen Kalf is gewonnen door Bouke van der Veen van restaurant De Leeuw in Lichtenvoorde. De andere finalisten waren Koen Betjes van ’Achter de Poorte’ in Elburg en Tim Jansen van NH Hotel in Naarden. De deelnemers aan de wedstrijd kregen een ’black box’ met diverse soorten kalfsvlees en andere ingrediënten. Hiermee dienden zij een hoofdgerecht te bereiden en binnen anderhalf uur te presenteren aan de jury.

Juryvoorzitter Wynand Vogel benadrukte, dat smaak voor het winnen de belangrijkste factor is. De winnaar kreeg van de jury een extra vermelding voor de sublieme garing van de kalfslonghaas.

De wedstrijd is gehouden tijdens het vakevenement Folie Culinaire in Maastricht en is georganiseerd door stichting Promotie Kalfsvlees. Het Glazen Kalf werd uitgereikt door Henny Swinkels, Director Corporate Affairs van VanDrie Group.



Ander nieuws