Header image

Buurthuis nieuwe stijl BS22 opent haar deuren

GROENLO - Mensen weten vaak niet waar en bij wie te beginnen, wanneer ze een idee hebben. Daarom is er nu BS22. Een pand in de Beltrumsestraat in Groenlo, waar ze naartoe kunnen om zelf aan te slag te gaan of anderen te ontmoeten. BS22 opent op 4 oktober haar deuren. Een soort buurthuis om je plannen waar te maken.

“Vorig jaar oktober deelde ik mijn droom voor een ‘modern naoberschap in uitvoering-winkel’ in Groenlo op Facebook,” vertelt Linda Commandeur. “Ik had geen idee waar te beginnen, maar nu, een jaar later, is het zover. Door mijn ideeën te delen met anderen, ging het balletje rollen.” Direct kwamen er reacties op Facebook, bijvoorbeeld van mensen die wilden meedenken en ondernemers die ook meer wilden samenwerken om doelen te verwezenlijken. “En na een paar weken zat ik om tafel bij de gemeente. Ik had er eerst weinig vertrouwen in,” zegt Linda lachend. “Ik werd van de ene persoon naar de andere doorverwezen, maar langzamerhand werd het concreter.”

In het voorjaar ging Linda samen met de gemeente op bezoek bij Trees Wallerbosch en binnen enkele weken was de deal gesloten. “En toen begon het eigenlijk pas. Een pand is heel fijn, maar het ging mij om de ontmoetingen, het stimuleren en helpen van anderen bij het realiseren van hun wensen.” Er ontstond binnen korte tijd een enthousiaste groep vrijwilligers die willen bijdragen. “BS22 geeft mij ruimte om mijn ideeën vorm te geven,” zegt Anke Sitter, die inmiddels ook is aangeschoven. “Daarnaast geloof ik in de kracht van samenwerkingen. Tijdens het klussen en regelen zijn er al mooie initiatieven ontstaan, met mensen die ik voorheen niet of nauwelijks kende.”

BS22 kan nu al rekenen op de steun van verschillende bedrijven en o.a. het Groenlose Ondernemers Verbond en de burgergroep Stad Groenlo. Het pand is opgeknapt door vrijwilligers en een aantal GOV-leden, het is ingericht met behulp van spontane giften van bedrijven en particulieren. Linda legt uit: “Ik deel regelmatig ons verlanglijstje. Wat hebben we nodig? En daar reageren mensen op. Vandaag nog: 70 pennen, 10 stoelen, een koffiezetapparaat én een vaatwasser!”

Vrijdag 4 oktober gaan de deuren openen en is er een feestelijke opening vanaf 16 uur. Anke vult aan: “Iedereen die nieuwsgierig is wat er nu eigenlijk mogelijk is bij BS22, nodigen we van harte uit. Het is écht voor iedereen die zijn ideeën of dromen wil waarmaken. Maar let wel: je moet zelf aan het werk. Wij bieden ruimte, delen graag ons netwerk, maar het waarmaken van je dromen, dat doe je zelf.” Meer weten over BS22? Kijk op www.bs22.nl of www.facebook.com/BS22GroenloAnder nieuws