Handballers Erix 1 verliezen ook in Arnhem

LICHTENVOORDE - Na twee nederlagen op rij moesten de handbalheren van Erix ditmaal afreizen naar Arnhem voor de uitwedstrijd tegen UDI 1, de nummer 2 in de Hoofdklasse van vorig seizoen. Beide teams hebben evenveel verliespunten, echter UDI heeft een wedstrijd meer gespeeld.

Vooraf gezien beloofde het dus een spannende wedstrijd te kunnen worden. De eerste twintig minuten van de eerste helft kwam die verwachting ook uit. Hoewel UDI vooral fysiek een sterk team is en ook als zodanig verdedigde, bleef Erix goed partij geven en bleef de stand gelijk op gaan. Pas aan het eind van de eerste helft begon Erix slordiger te spelen, nogal wat persoonlijke fouten en foutieve afspeelpasses zorgde ervoor dat UDI uit kon lopen. Ook bij afstand schoten van UDI werden die aanvallers soms geen strobreed in de weg gelegd waardoor ze verder uit konden lopen en de teams richting kleedkamer gingen met een ruststand van 25-18 in het voordeel van het team uit Arnhem.

Na rust probeerde Erix het spel uit de eerste twintig minuten te herhalen. Dat lukte maar gedeeltelijk, de achterstand werd niet veel groter maar Erix was ook niet bij machte om dichterbij te komen. Ook het scheidsrechters koppel kende geen sterke middag! Bij veel beslissingen waren ze het niet met elkaar eens, de ene gaf het voordeel aan Erix, de andere op hetzelfde moment aan UDI. Hoewel dit onzekere fluiten voor veel verwarring zorgde, mag dit niet als excuus aangedragen voor het verloop van de wedstrijd. Erix was gewoon niet bij machte om nog een vuist te maken tegen UDI, wat uiteindelijk resulteerde in een eindstand van 35-26 in het voordeel van UDI.

Door deze nederlaag zakte Erix naar de 7e plaats op de ranglijst en moet meer naar onderen kijken dan naar de top van de ranglijst. Hoewel Erix nu drie keer op rij verloor is er nog geen man overboord. De tot nu toe gespeelde wedstrijden leert dat Erix qua niveau niet eens zoveel onderdoet voor de tegenstanders in de Hoofdklasse. Foute keuzes en afspeelpasses, onzorgvuldig met afsluiten en gebrek aan ervaring in de Hoofdklasse breekt Erix nu vaak nog op. Wanneer Erix er in slaagt hierin te verbeteren gedurende het seizoen, dan is klasse behoud absoluut geen utopie maar zelfs zeer waarschijnlijk!

Volgende week zondag kan Erix laten zien dat er wordt geleerd van de fouten wanneer men af moet reizen naar Rolde in Drenthe om te spelen tegen Unitas 2 die op de voorlaatste plaats staan. Hopelijk gaan dan de punten wel mee terug naar Lichtenvoorde!