Handballers Erix Lichtenvoorde winnen opnieuw

LICHTENVOORDE - Na de mooie overwinning in de thuiswedstrijd van vorige week tegen Huissen, stond er dit keer weer een verre uitwedstrijd op het programma.
De heren togen dit keer naar Hoogeveen om daar te spelen tegen Kwiek 1 die één plek hoger staan op de ranglijst met één punt meer dan Erix.

Om aansluiting te kunnen houden met de subtop, was een overwinning op Kwiek zeer belangrijk. Tevens zou men dan afstand kunnen nemen van de onderste plaatsten! Vooraf gezien zeker geen gemakkelijke opgave voor Erix. Dat bleek ook in de eerste helft, Erix kreeg maar moeilijk grip op de wedstrijd en kwam moeilijk tot scoren. Kwiek kon regelmatig via afstandsschoten wel het net vinden omdat Erix niet in staat was deze aanvallers te stoppen. Ook werd vaak de fysiek sterke cirkelloper van Kwiek gevonden die daardoor ook enkele keren kon scoren Deze cirkelloper had verdedigend echter zelf ook moeite om Erix' cirkelloper Marco Rötter reglementair af te stoppen en moest twee keer met een 2-minuten straf richting bank. Dichter dan tot op twee punten kwam Erix in de eerste helft niet meer dichterbij, waardoor de ruststand 14-12 in het voordeel van Kwiek werd.

In de rust werd door coach John Heinen benadrukt om vooral meer als team te spelen zoals vorige week de tweede helft tegen Huissen, dan was een overwinning zeker mogelijk. Ook werd afgesproken om vooral de cirkelverdediger op te zoeken omdat die bij een volgende tijdstraf de rode kaart zou krijgen. Dit stuk beter uit dan Kwiek bij wie de krachten langzaam wegvloeiden.

Erix boog de achterstand langzaam om in een voorsprong en meer en meer kwam de overwinning dichterbij. Kwiek gooide er nog een slotoffensief uit door man op man te spelen wat ook even leek te lukken door balverlies van Erix. Kwiek kon echter niet profiteren en in de tegenaanval dribbelde Dirk Berentsen door de verdediging van Kwiek en wist daarbij te scoren terwijl hij getorpedeerd werd door de keeper. Gelukkig zonder ernstige gevolgen! Met nog 30 seconden op de klok kon de overwinning Erix niet meer ontgaan en eindigde de wedstrijd in 25-28 in het voordeel van de handballers uit Lichtenvoorde!

Door deze overwinning steeg Erix naar de 6e plaats op de ranglijst met slechts 2 punten achterstand op nummer 4, een prima prestatie van de promovendus!
Volgende week zondag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, dit keer tegen HVC 1 uit Barger-Compascum, de huidige nummer 2 van de ranglijst.
Erix heeft zowel de nummer 1 als de nummer 4 al verslagen, lukt het de heren om opnieuw voor een verassing te zorgen? Kom kijken moedig het team aan!