Header image

Handballers Erix verslaan opnieuw een kampioenskandidaat

LICHTENVOORDE - Na twee prima overwinningen op rij van Erix kwam afgelopen zondag de nummer 2 van de ranglijst HVC 1 uit Barger-Compascum op bezoek. Omdat koploper UDI zaterdagavond verloren had van Huissen, kon HVC bij winst op Erix de koppositie overnemen.

Erix was er echter alles aan gelegen om dit voornemen van HVC te voorkomen.
Vanwege het afgekondigde weeralarm was het nog even onzeker of de gasten de lange reis vanuit Drenthe zouden aandurven maar door het vroege aanvangstijdstip was er op dat moment nog nauwelijks sprake van sneeuw en was HVC ruim op tijd aanwezig.

Het eerste kwart van de wedstrijd waren beide teams goed aan elkaar gewaagd en werd er om en om gescoord maar daarna nam Erix de wedstrijd in handen. Erix stond zeer goed te verdedigen en gaf bijna geen kans weg, dit tot frustratie van de gasten die daardoor geen grip op de wedstrijd kregen. In het uitzonderlijke geval dat ze toch door de Erix verdediging glipten, stond sluitpost Leroy Winkels, die opnieuw een prima wedstrijd stond te keepen, de aanvallers van HVC in de weg!
Erix ging wel door met scoren, vooral Dirk Berentsen scoorde vier keer in de laatste tien minuten waardoor de ploegen richting kleedkamer gingen met een dik verdiende voorsprong van 16-10 in het voordeel van Erix

Na rust maakte een volgepakte tribune zich op voor een mooi vervolg van de wedstrijd.  Erix probeerde het spel uit de eerst helft voort te zetten om zodoende HVC op afstand te houden. Dit lukte het eerste gedeelte van de tweede helft ook prima. Voorsprong bleef constant zo'n 5 tot 6 doelpunten waardoor winst voor Erix steeds dichterbij kwam. Echter het laatste kwartier begon Erix wat slordiger te spelen, kansen werden slecht benut en ook verdedigend stond men te ver uit elkaar en gaf daardoor de kans aan HVC om weer dichterbij te komen tot op 2 punten. Gelukkig voor Erix profiteerde HVC niet optimaal van de geboden kansen, men mistte kansen voor open doel en zelfs een strafworp werd naast gegooid. In de laatste minuten van de wedstrijd toverde Dirk Berentsen nog enkele mooie acties uit de hoed en scoorde daarmee de laatste twee doelpunten van de wedstrijd. Erix pakte met een eindstand van 27-24 weer 2 punten en krijgt steeds meer aansluiting met de top van de Hoofdklasse. Het vele publiek op de tribune was getuige geweest van een zeer mooie en spannende pot handbal die de Erix' mannen op de vloer legden.

Volgende week zondag staat alweer de laatste wedstrijd van de eerste helft op het programma. Dan moet Erix de lange reis naar Leeuwarden maken om uit te komen tegen Cometas 2 die op de laatste plaats staan. Belangrijk voor Erix is om voor onderschatting te waken. Het zou jammer zijn als de eerste helft van de competitie afgesloten zou worden met puntenverlies, zeker na het prima debuut tot nu toe voor Erix in de Hoofdklasse.