Header image

Intentieovereenkomst ‘De Moriaan’ en ‘De Walstraat’ Groenlo

GROENLO - De gemeente Oost Gelre, woningbouwcorporatie de Woonplaats en Becedo Vastgoed Ontwikkeling hebben een intentieovereenkomst gesloten over de ontwikkeling van de locaties 'De Moriaan' en 'De Walstraat' in Groenlo. Hiermee is een belangrijke stap gezet in het Programma Stad Groenlo voor wat betreft het versterken van het kernwinkelgebied en het creëren van een levendige binnenstad.

Haltermodel Groenlo Het Programma Stad Groenlo voorziet in een zogenaamd haltermodel. Dit gaat uit van publiekstrekkers aan beide uiteinden van het kernwinkelgebied. Gemeente, De Woonplaats en Becedo Vastgoed (vastgoedeigenaar van diverse Albert Heijn winkels) hebben nu de in handen ineen geslagen om deze ontwikkeling te realiseren. Wethouder René Hoijtink hierover: “Wij zijn al een tijd in overleg met elkaar. Wij zijn dan ook heel tevreden met het feit dat twee partijen nu de intentie hebben uitgesproken om te investeren in Groenlo.”

Locatie 'De Moriaan' Aan de oostzijde van Groenlo wordt de locatie 'De Moriaan' (oude Hamelandlocatie) ontwikkeld. De drie partijen willen hier graag de hervestiging en daarmee uitbreiding van de huidige Albert Heijn mogelijk maken, in combinatie met zorgeenheden voor Stichting Marga Klompé. De Albert Heijn heeft op de huidige plek te weinig ruimte. De nieuwe supermarkt geeft een impuls aan het oostelijk deel van het centrum. De komende maanden gaan de partijen de plannen verder uitwerken en de financiële consequenties in beeld brengen. Gerald ten Have van Becedo Vastgoed Ontwikkeling: “We willen dit jaar het ontwerp gereed hebben en een samenwerkingsovereenkomst sluiten. De financiële consequenties moeten nog wel in beeld gebracht worden.”

Locatie De Walstraat Ook de locatie 'De Walstraat' (huidige plek Albert Heijn) wordt in de ontwikkeling meegenomen. Het is belangrijk dat Belstrumsestraat een levendige straat blijft. Op de huidige plek van de Albert Heijn is een herontwikkeling voorzien, waarbij ook een publiekstrekker gerealiseerd wordt. Te denken valt aan een discount supermarkt of een soortgelijke winkel. Bij beide ontwikkelingen worden de bereikbaarheid en de parkeervoorzieningen verbeterd.

De komende maanden worden de plannen verder uitgewerkt in een projectplan. Architecten worden gevraagd om een ontwerp te maken en de financiële consequenties worden in beeld gebracht. Meer informatie over dit project is te vinden op www.stadgroenlo.nl.Ander nieuws