Header image

IVN Wandeling in Vragender ‘Historie en Landschap’

VRAGENDER- De afdeling IVN Oost-Achterhoek, Vereniging voor Natuur- en Milieu Educatie organiseert een Historische wandeling bij Vragender. Dit keer vindt de wandeling plaats op zondag 19 februari aanvang 14.00 uur. Startplaats: Bij de RK kerk Heelweg 1, 7134 PB, hoek Winterswijkseweg te Vragender. Volg de IVN borden.

De start is bij de Rooms Katholieke kerk 'Sint Antonius van Padu' in Vragender. Alleen de naam al straalt vergaande historie uit. Deze historie beperkt zich echter niet tot het verre verleden. Vragender haalde op 21 juli 2010 nog de landelijke nieuwsberichten want om 14:35 uur rukte de storm de torenspits van dit kerkje af waarbij het café aan de overkant van de straat getroffen werd. Wonderbaarlijk zonder iemand te raken.

Tijdens deze wandeling wordt u meer verteld over de geschiedenis van dit kerkje waarna u het heuvelachtige landschap rond Vragender intrekt. Hoe dit heuvelachtige landschap met zijn essen, historische boerderijen, natuurlijke beekjes en broekbossen gestalte heeft gekregen is niet alleen mensenwerk geweest. Aan het tot stand komen daarvan is een lange en woelige historie voorafgegaan waarbij gelukkig voor ons veel schoonheid bewaard is gebleven.

Deelname aan de wandeling is gratis. Voor gebruik van een consumptie wordt een kleine bijdrage gevraagd. Goed schoeisel wordt aanbevolen. De wandeling duurt ongeveer 2 tot 2 1/2 uur en wordt verzorgd door natuurgidsen van het IVN. Informatie over excursies: André Hendriks 0544-352043.Ander nieuws