Header image

Live brood bakken op 3e Boerenmarkt Lievelde

LIEVELDE – Op zaterdag 2 juli gaat bakker Gerrit Huiskamp broodbakken op de 3e Boerenmarkt op het erf van Kaasboerderij Weenink in Lievelde.

Op de markt staat de mobiele oude steenoven waar hij verschillende broodsoorten gaat bakken. Kopers op de markt kunnen het hele proces volgen van grondstoffen mengen, kneden, rijzen en tenslotte afbakken. Familie Stevens is met een oude dorsmolen en graanmaaier aanwezig. Boer, bakker, broodbolletje. Met de live demonstratie broodbakken willen standhouders van de Boerenmarkt laten zien dat er op die zaterdag een breed scala aan ambachtelijke voedingsmiddelen verkocht worden. Verse en ingemaakte groenten en fruit, wijn, spelt, brood, kaas, sappen, jam, paling, en vleeswaren. Eerlijke producten, die ’s morgens nog geplukt of vers bereid zijn en vervolgens door de producenten zelf op de markt worden verkocht. Standhouders van de Boerenmarkt informeren hun klant graag over de ingrediënten, herkomst en het productieproces voor ‘de beste producten uit de mooiste hoek van Nederland’. Met een kenniskwis is een boerenmarktpakket van 50 euro te winnen. De winnaar mag de maand erop voor dit bedrag gratis shoppen op de markt.

Gerrit Huiskamp heeft in Brinkheurne, nabij Winterswijk, een bakkerij met kleine buurtsuper. Een gemoedelijke winkel waar de heerlijke geur van versgebakken brood en banket geurt. Bakker Huiskamp gebruikt graag spelt. Met dit oergraan bakt hij de lekkerste broodsoorten en banketproducten. Speltbeschuit, handgemaakte kaneelbeschuit, speltzoutjes, eierkoekjes, roggebrood en volkorenbrood. In Brinkheurne noemt men hem wel eens ‘de speltbakker’.



Ander nieuws