LZV Kuypers Hair&Wellness wint met 5-1 van FC Westland

LICHTENVOORDE - LZV Kuypers Hair & Wellness heeft afgelopen vrijdag met 1-5 gewonnen in de uitwedstrijd tegen FC Westland. In 's Gravenzande was het topschutter Michel van der Brink die wederom een hattrick scoorde.

Ondanks dat de tegenstander FCW helemaal onder aan de ranglijst stond wist LZV Kuypers dat het de punten niet cadeau zou krijgen. Tegen een ploeg die nog geen punten heeft gehaald kun je in principe alleen maar verliezen. Coach Robert Johannis deed er voor aanvang dan ook alles aan om er voor te zorgen dat onderschatting niet in zijn team sloop. Het motto was om vol voor de overwinning gegaan.

LZV Kuypers begon de wedstrijd wat zenuwachtig, maar de wedstrijd werd wel vanaf de 1e minuut gecontroleerd. Enkele schietkansen vanuit de tweede lijn troffen echter geen doel. In de 6e minuut was het dan toch raak. Een mooie lob van Dick Hulshorst werd door spits Michel van der Brink in één keer uit de lucht diagonaal in de lange hoek geschoten.

Twee minuten later werd de stand 0-2 door Danny Reinders. Terug na enkele weken blessureleed wist hij een goed ingestudeerde corner binnen te schieten. FC Westland kreeg enkele goede kansen op de aansluitingstreffer. Echter de jonge doelman Manuel Kuijk liet wederom zien dat hij niet voor niets door de KNVB voor de jeugdteams geselecteerd wordt. Door zijn optreden ging LZV Kuypers met een 0-2 ruststand rusten.

Kort na rust kreeg Appie El Jadouni een gele kaart. FC Westland kwam tijdens de minuut overtal een aantal keren dicht bij de aansluitingstreffer, echter de bal leek er voor hen even niet in te willen. Nadat LZV weer met vier man speelde was de balans terug in de wedstrijd en domineerde LZV net als in de eerste helft de wedstrijd.

De wedstrijd was gespeeld nadat een speler van FC Westland een directe rode kaart kreeg na een grove overtreding op Torro Kerkri. Nu was het LZV Kuypers dat in overtal mocht spelen. De ploeg speelde dit goed uit, waardoor Michel van der Brink de 0-3 op het score bord zette. Een minuut later kreeg LZV spits Anouar geel. Dit maal speelde FC Westland het overtal wel goed uit, en maakten de 1-3.

FC Westland leek even op te leven en geloofden korte tijd in een stunt. Er volgden ook enkele kansen op de 2-3 maar gelukkig voor LZV viel deze goal niet. De vele overtredingen braken FC Westland nu op. Twee minuten voor tijd werd de zesde overtreding gemaakt. Aanvoerder Dick Hulshorst mocht aanleggen vanaf 10-meter en schoot de bal onberispelijk binnen. Uiteindelijk mocht een minuut voor tijd ook Michel van der Brink nogmaals scoren. In een overtalsituatie schoot hij zijn derde van de avond binnen. LZV Kuypers Hair & Wellness boekte een belangrijke zege en slaat door de overwinning een gat van 4 punten tot de gevarenzone.

A.s. vrijdag 28 januari speelt LZV Kuypers Haarmode in de KNVB Beker tegen TPP uit Rotterdam. In het beker toernooi zijn we inmiddels aangekomen bij de laatste 16. TPP is een topploeg uit Rotterdam, dit jaar ook gepromoveerd naar de Topdivisie. In de competitie staan ze solide op de derde plaats, waardoor ze zich ook lijken te gaan plaatsen voor de playoffs om de landstitel. Deze bekerwedstrijd wordt aanstaande vrijdag gespeeld in het Sourcy Center te Zieuwent. De aanvang is 21:30.