Header image

LZV Kuypers H&W kan niet wederom voor stunt zorgen

LICHTENVOORDE- LZV Kuypers H&W moest afgelopen vrijdag 11 maart aantreden tegen regerend landskampioen CFE / VDL Groep uit Eindhoven. Na de knappe overwinningen op koploper Hovocubo en de nr. 3 FC Marléne hoopte de ploeg van Robert Johannis voor de 3e maal op rij voor een stunt te gaan zorgen. In een spannende pot zaalvoetbal moest LZV Kuypers H&W echter haar meerdere erkennen in CFE. Het werd uiteindelijk 4-7.

LZV Kuypers H&W, dat het vrijdagavond zonder topscorer Michel v.d. Brink moest doen, begon vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd. Toch was CFE vanaf de aftrap de bovenliggende partij. De club uit Eindhoven had het veld overwicht en was het gevaarlijkst voor de goal. LZV Kuypers H&W doelman Manuel Kuijk had zijn handen vol en werd direct goed warmgeschoten. In de derde minuut kwam LZV Kuypers H&W door een makkelijk gegeven gele kaart met een man minder te staan. De minuut in ondertal werd goed doorgekomen, echter vlak nadat men weer met 4 man in het veld stond was het international Najib El Allouchi die de bal in de verre hoek achter doelman Kuijk wist te punteren.

In de 11e minuut van de eerste helft wist LZV Kuypers H&W langszij te komen. Een strakke pass van Yasin Erdal werd door Mohammed Kerkri binnen geschoten. Lang kon LZV Kuypers H&W echter niet genieten van het gelijke spel. Nog in de 11e minuut was het wederom Najib El Allouchi die de bal snoeihard in de kruising schoot. De wedstijd werd nu erg interessant voor het publiek in de Hamalandhal. In de 12e minuut geeft aanvoerder Dick Hulshorst een pass op Yasin Erdal die na een goede schijnbeweging de bal hard in het doel van CFE doelman Peter Grimmelius schiet.

Twee minuten voor rust wordt er bij LZV Kuypers H&W in een aanval knullig balverlies geleden. In de counter wordt door CFE oud-LZV speler Cihan Ozcan in stelling gebracht. Oog in oog met doelman Kuijk weet hij de bal binnen te schieten. Hiermee wordt de rust stand deze avond 2-3.

Direct na rust, terwijl een deel van het publiek nog de tribune op gaat, trekt LZV Kuypers H&W de score gelijk. Een goede actie van Hulshorst buitenom over links, de keeper gokt erop dat hij de bal richting de spits zal passen, echter Hulshorst verrast de doelman met een schot in de korte hoek. De bal gaat door de benen van de doelman en zo staat het weer gelijk.

CFE heeft de wedstrijd minder stevig in handen dan in de eerste helft en LZV Kuypers H&W lijkt goed mee te kunnen. Toch loopt CFE dan in korte tijd uit naar een voorsprong van 3 doelpunten. De 3-4 valt uit een strakke bal richting 2e paal van international Adil Zouthane. Of de bal door LZV speler Torro Kerkri of CFE aanvaller Saadouni wordt binnen getikt was niet goed zichtbaar. LZV Kuypers H&W krijgt meer kans om aan te vallen. Echter wordt LZV na balverlies in een gevaarlijk uitziende aanval wederom afgestraft door Cihan Ozcan, die zijn oude club wederom een slechte dienst bewijst. Als daarna Appie El Jadouni voor LZV geel krijgt, en CFE in de overtalsituatie via Lukas Erens de 3-6 binnen schiet lijkt de wedstrijd gespeeld.

Toch komt de spanning nog even terug. Anouar Tighadouini wil oog in oog met doelman Grimmelius de bal over de keeper stiften. Deze glijdt echter door buiten de cirkel en krijgt de bal hierbij tegen de arm. De scheidsrechters zijn onverbiddelijk en geven Grimmelius de directe rode kaart. Volgens de regels (ontnemen doelkans) misschien een terechte kaart, echter van echte opzet bleek geen sprake. Voor LZV Kuypers H&W geen verkeerde ontwikkeling. Uit de vrije trap die daar op volgt schiet Yasin Erdal de bal snoeihard op de binnenkant van de paal. Vlak voor het verstrijken van de overtal situatie is het Remco van Leeuwen die een goed uitgespeelde aanval bij de 2e paal kan binnen schieten.

LZV Kuypers H&W zet nog 1 keer aan om in de laatste 5 minuten een slotoffensief in te zetten. Er volgen enkele kleine kansen. In de 16e minuut wordt de wedstrijd echter definitief beslist. Een schwalbe van CFE speler Karim Bali wordt door de scheidsrechter toch beoordeeld als overtreding van LZV, hetgeen de 6e overtreding is. De 10-meter trap wordt door Adil Zouthane hard in de kruising geschoten. LZV Kuypers H&W probeert hierna met Remco van Leeuwen als meevoetballende keeper nog een alles of niets offensief. CFE wordt wel onder druk gezet maar tot meer dan enkele kleine kansen en afstandschoten komt het niet.

CFE was de terechte winnaar van de avond. LZV Kuypers H&W kon helaas niet voor de 3e keer op rij voor een stunt zorgen. A.s. vrijdag 18 maart moet LZV Kuypers H&W uit naar ZVV Avanti in het hoge noorden (Stiens). Avanti won afgelopen vrijdag thuis verrassend met maar liefst 9-3 van de nr2 FCK de Hommel. Wederom een zware kluif voor LZV Kuypers H&W. Daarna volgen in 4 dagen 2 thuiswedstrijden. Eerst speelt men vrijdag 25 maart thuis tegen AORC uit Amsterdam. Maandag 28 maart staat de inhaalwedstrijd tegen het Hoornse Veerhuys op het programma.