LZV Kuypers H&W speelt zich veilig na winst op Veerhuys

LICHTENVOORDE - LZV Kuypers H&W heeft zichzelf in de uitwedstrijd afgelopen vrijdag 8 april 2011 tegen HV/Veerhuys uit Hoorn een goede dienst bewezen.

Uit in Hoorn werd het uiteindelijk 1-4 voor LZV Kuypers H&W. Door de overwinning is LZV Kuypers H&W door de ploegen uit de degradatiezone niet meer bij te halen en is LZV Kuypers H&W ook volgend jaar onderdeel van de Topdivisie Zaalvoetbal van de KNVB. Hiermee is de doelstelling bereikt, maar het team van coach Robert Johannis wil er alles aan doen om de laatste 2 wedstrijden goed af te sluiten.

De wedstrijden tegen Veerhuys zijn voor de neutrale toeschouwer vaak erg attractief om te aanschouwen. Dat bleek ook twee weken geleden, toen LZV Kuypers H&W thuis in de Hamalandhal moest aantreden tegen Veerhuys. In een knotsgekke wedstrijd die constant op en neer ging, liep het na een 0-3 achterstand en een 4-3 voorsprong uiteindelijk niet goed af voor LZV en won veerhuys met 5-6. LZV Kuypers H&W was gebrand om dit verlies, met een lange busrit in de benen, te revancheren tegen de ploeg die op dat moment op de 3e plaatst staat in de Topdivisie.

Ook voor Veerhuys staat er veel op het spel. De ploeg staat op een derde plaats maar de nummers vier en vijf volgen beiden binnen 1 punt, en er gaan slechts 4 ploegen door naar de play-offs. Of er hierdoor meer druk is bij Veerhuys is als buitenstaander moeilijk te zeggen maar ze speelden minder goed als in de thuiswedstrijd in Lichtenvoorde. LZV Kuypers H&W begon de wedstrijd goed. In de derde minuut komt LZV Kuypers H&W op voorsprong. Een goed ingestudeerde corner wordt door Yassin Erdal van net buiten de cirkel hard in de hoek binnen geschoten. Deze voorsprong werd door LZV Kuypers H&W gekoesterd, men zakt wat verder in en laat Veerhuys het spel maken. In de 13e minuut weet LZV Kuypers H&W uit een snelle counter te scoren. Hulshorst wordt in positie gebracht, en de aanvoerder weet na een schijnschot en een goede kap in totale vrijheid binnen te schieten. De 0-2 is tevens de ruststand.

Na rust ontpopt zich een snelschaakspel, waarbij beide teams diverse malen tot goede kansen komen. Voornamelijk in omschakeling na balverlies van de tegenstander. Voor LZV Kuypers H&W is het echter goed te weten dat de 16-jarige doelman Manuel Kuijk in bloedvorm is. De schoten die binnen de palen komen zijn allemaal voor de LZV goalie. Ook enkele trainers van andere clubs uit de topdivisie die met interesse kijken naar de verrichtingen hun mede-playoff kandidaat zijn hoorbaar onder de indruk.

Bij Veerhuys neemt de frustratie toe naarmate het langer duurt voordat de goal wordt gemaakt. Met nog 8:20 op de klok onderschept Dick Hulshorst de bal op eigen helft en zet een versnelling in. Op eigen helft wordt hij reeds even aan het shirt getrokken door Veerhuys speler Mo Darri. Als hij daarna in de buurt van de cirkel wederom door Darri (licht) wordt vastgehouden fluit de scheidsrechter en geeft Mo Darri geel wegens het ontnemen van een gevaarlijke goalkans. Dit levert enkele gefrustreerde reacties op richting zowel scheids als Hulshorst. Die er toch weinig aan kan doen dat hij vastgehouden wordt zou je zeggen.

LZV Kuypers H&W mag een minuut met overtal spelen. Veel grote kansen komen er echter niet. Bij 7:27 rent Mo Darri echter alweer het veld in. De derde official blaast op zijn fluit en meld de scheidsrechters dat hij er pas bij 07:20 weer in mag. I.v.m. het te vroeg betreden van het speelveld krijgt Mo Darri hierop de 2e gele kaart en moet hij met rood de zaal verlaten. Dit schiet bij heel Veerhuys in het verkeerde keelgat. Spelers en bank bestormen de scheidsrechters om verhaal te halen. Gelukkig wordt het niet echt fysiek, al wordt er hier en daar wel wat geduwd met officials. Iets dat natuurlijk niet in de zaal thuis hoort.

De scheidsrechter besluiten dat het beter is om een afkoelingsperiode in te lassen. Een wijs besluit. Achteraf in de kantine blijkt dat de assistent scheids 7:20 had aangegeven als tijd dat Darri er weer in mocht en dat Darri dacht bij :27. Toch blijft het de regel dat je het veld pas weer macht betreden als de derde official hier toestemming voor geeft.

Na de afkoelingsperiode blijft LZV Kuypers H&W koel. Er wordt scherp verdedigd en sporadisch maar komt Veerhuys echt gevaarlijk voor doelman Kuijk. Enkele kansen worden knullig om zeep geholpen door de Veerhuys aanval, en de ballen die wel op goal gaan zijn zoals de hele wedstrijd al voor Kuyk. Met nog minder dan 7 minuten op de klok weet Danny Reinders het net te vinden en hij maakt er 0-3 van. De wedstrijd lijkt hiermee gelopen. Veerhuys doet nog een wanhoopspoging door de keeper te vervangen door een extra veldspeler, maar dit levert eerder gevaarlijke kansen op voor LZV Kuypers H&W.

Michel v.d. Brink, Dick Hulshorst en wederom Michel v.d. Brink schieten onderschepte ballen rakelings voorlangs het lege doel. Met een minuut op de klok weet Veerhuys dan toch nog het net te vinden. Een schot in de korte hoek zorgt ervoor dat Manuel Kuyk toch een keer een bal uit het netje mag vissen. Mocht Veerhuys er met een minuut op de klok nog in geloven dan wordt dit geloof 20 seconden later aan diggelen geschoten want Michel v.d. Brink weet ook zijn doelpunt mee te pikken en hij zet de eindstand op 1-4. Voor LZV Kuypers H&W een erg knappe overwinning, voor Veerhuys een zuur verlies want met nog enkele topwedstrijden voor de boeg tegen mede play off kandidaten hadden ze misschien wel verwacht thuis van LZV Kuypers H&W te winnen. Echter dat er met LZV Kuypers H&W wel degelijk rekening gehouden dient te worden blijkt uit het lijstje topploegen dat LZV Kuypers H&W dit jaar verslagen heeft. Zo zijn de top 3 ploegen Hovocubo, FC Marléne en nu ook Veerhuys dit seizoen met een verlies opgezadeld dankzij de oranjehemden.

Voor LZV een erg prettige terugreis, die door afsluiting van een deel van de A1, toch wel erg lang was. Maar de sfeer was goed en dan zijn die uurtjes onder het genot van wat hapjes en drankjes in de bus ook zo weer voorbij.

15 april a.s. is de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander is dan Fermonia Boys uit Roermond, dat afgelopen vrijdag door de winst van LZV Kuypers H&W definitief veroordeeld is tot het spelen van nacompetitie. Om het behalen van de doelstelling en het lijfsbehoud in de topdivisie een feit is geld a.s. vrijdag: LZV Kuypers H&W - TZR Fermonia Boys GRATIS ENTREE VOOR IEDEREEN!

De aanvang is 20:45 in de Hamalandhal te Lichtenvoorde