LZV promoveert naar eredivisie zaalvoetbal

LICHTENVOORDE - LZV Kuypers Haarmode heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met ruime cijfers gewonnen. In de Hamalandhal te Lichtenvoorde werd het uiteindelijk 17-2 en hiermee verzekerder LZV zich voor volgend seizoen van een plek in de Topdivisie. Door verlies van HV Desko ligt ook de strijd op het kampioenschap weer open. Voor aanvang van de wedstrijd zat er logischerwijs een nodige spanning op het jonge team van coach Robert Johannis. Bij winst zou namelijk de felbegeerde promotie naar de topdivisie, na 1 jaar eredivisie, al weer een feit zijn. Echter vanaf het moment dat de scheidsrechter floot voor aanvang van de wedstrijd was deze spanning snel weg. Binnen vijf minuten stond LZV Kuypers Haarmode al op een riante 4-0 voorsprong en was er eigenlijk van spanning al geen sprake meer. Dalen leek zich al vroegtijdig bij het verlies neerleggen en zo werd het een makkelijk avondje. Reeds in de eerste minuut was het raak, na 39 seconden was het aanvoerder Dick Hulshorst die de score opende. Ook de 2-0 was voor Dick Hulshorst in de 2e minuut. In de 3e minuut was het Lichtenvoordenaar Remco van Leeuwen die voor de 3-0 tekende. Hierna maakte Hulshorst in de 5de minuut reeds zijn hattrick vol met de 4-0. Ook de 5-0 kwam van de voet van Hulshorst. De 6-0 kwam van de voet van Tom Groenendal, die na een maand uit de roulatie te zijn geweest met een enkelblessure, toch enkele speelminuten wilde maken in deze laatste thuiswedstrijd van het seizoen. De 7-0 werd opgezet door jeugd talent Ino Wolters. Hij gaf een steekpass op Torro Kerkri, die voor de keeper rustig bleef en de bal bij de tweede paal op Appie El Jadouni speelde die de bal simpel kon binnen schieten. Kort hierna was het Torro Kerkri die zelf kon scoren. Hij zette hiermee de rust stand op 8-0, exact dezelfde tussenstand als tijdens de uitwedstrijd in Dalen. Waar LZV tijdens de uitwedstrijd in Dalen na rust gas terugnam (het werd uiteindelijk 10-1), ging het in eigen huis na rust vrolijk verder met aanvallen. Michel van der Brink wist zijn eerste van de avond te maken en kort erna maakte Hulshorst er dubbele cijfers van: 10-0. Hierna scoorde Torro de 11-0 en scoorde Michel van der Brink de 12-0 door een vrije trap hard door de muur binnen te schieten. De 13-0 was de tweede van de avond voor Tom Groenendal, hij schoot de bal met links hard in de kruising. Hierna deed Dalen eindelijk wat terug. Vlak voordat good-old Wilco Haanappel gewisseld zou worden kreeg hij toch nog een goal tegen. Het was Marijn Verdoold die de spreekwoordelijke eer voor Dalen redde. Het doelpunt werd door het team gevierd als overwinning. Mooi om te zien dat een team dat onderin de competitie vertoefd toch het spelplezier nog weet te behouden. Doelman Wilco Haanappel werd hierna gewisseld voor reservedoelman Casper van Bronckhorst die de laatste tien minuten goed keepte. Hierna zorgde Ino Wolters voor een unicum, na eerst een grote kans op de paal te hebben geschoten wist hij voor de 14-1 aan te tekenen. Na een goede schijnbeweging schoot hij de bal met links in de kruising. Hierdoor was het voor het eerst in de historie van LZV dat, m.u.v. de keepers, alle spelers in het team, incl. de wissels, in één wedstrijd allemaal wisten te scoren. Met de 15-1 maakte Michel van der Brink zijn hattrick vol. Hierna scoorde Nick Schuiling voor Dalen de 15-2. Hulshorst maakte hierna zijn zesde en Appie el Jadouni zette de eindstand op 17-2. Hierna brak het feest los. De spelers ontvingen bloemen en een t-shirt van het bestuur en van Dalen ontving met een grote fles champagne. Het feest werd tot in de kleine uurtjes doorgevierd in de horeca van Lichtenvoorde. Bij de overige uitslagen zat nog een verrassing. HV/Desko 2 verloor van het laag geklasseerde Volendam. Hierdoor wordt het met nog 1 speelronde te gaan toch nog spannend in de eredivisie. Desko heeft nog een gestaakte wedstrijd uit te spelen waar men met 7-3 voor staat. Er van uit gaande dat men deze wint staat HV Desko met nog 1 speelronde te gaan 2 punten voor op LZV. Desko speelt de lastige uitwedstrijd tegen White Stones, en LZV moet uit naar een ploeg die nog vecht om degradatie: ZVV Urk. Een zinderend slot van een zinderend seizoen. Tot het moment dat Desko de inhaalwedstrijd uitspeelt staat LZV Kuypers Haarmode bovenaan met 1 punt meer maar ook een wedstrijd meer. De laatste ronde, 7 mei, valt dus de beslissing om het kampioenschap. LZV speelt dan uit "op Urk" tegen ZVV Urk, een wedstrijd met veel druk voor beide ploegen. LZV moet winnen om kans te maken op het kampioenschap, als Urk verliest is men gedegradeerd uit de Eredivisie.