Header image

Minisoos Lichtenvoorde bestaat 25 jaar

LICHTENVOORDE - De laatste tijd is de dagopvang of dagbesteding van ouderen veel in het nieuws. Allerlei instanties laten zich horen door initiatieven te presenteren. De vraag is soms of het ook werkelijk iets nieuws is.

Niet nieuw, maar wel succesvol, is de Minisoos Lichtenvoorde. Al 25 jaar komt een groep van momenteel 16 ouderen, ondersteund door zes vrijwilligers, wekelijks bij elkaar in de Johanneshof aan de Rentenierstraat 9 in Lichtenvoorde voor een gezellige morgen. Denk daarbij aan een praatje, een spelletje en bijzondere activiteiten als de kermismorgen, sinterklaas en kerst.

De Minisoos viert het 25-jarig bestaan op sobere wijze, want het voortbestaan van de Minisoos is afhankelijk van een geringe bijdrage van de bezoekers en subsidie en/of giften van derden. Met elkaar zijn ze in staat om deze 'soos' wekelijks te doen plaatsvinden.

Met veel voldoening kijken de vrijwilligers iedere week terug op het plezier dat zij samen met de gasten hebben. Zij zijn trots op het kleinschalige karakter van 'hun' soos en hopen deze activiteit nog vele jaren voort te kunnen zetten.Ander nieuws