Header image

Onderzoek verduistering in Lichtenvoorde afgerond

LICHTENVOORDE - De politie heeft een onderzoek naar de verduistering van een groot geldbedrag van de St. Ludger geloofsgemeenschap in Lichtenvoorde afgerond. Er is een 45-jarige vrouw uit Lichtenvoorde als verdachte verhoord. In december 2011 kreeg de politie een melding van de vermoedelijke verduistering van een groot geldbedrag door de voormalige penningmeester van een Lichtenvoordse geloofs-gemeenschap. Het parochiebestuur had zelf, na signalen over ongebruikelijke transacties, een onderzoek ingesteld en had het tekort ontdekt. Het ging daarbij om transacties die tijdens, en voorafgaand aan de fusie tot één parochie hadden plaatsgevonden.

De aan de politie aangeleverde stukken zijn ter beoordeling voorgelegd aan de Financiële Recherche. Begin 2012 hebben er aanvullende gesprekken plaatsgevonden om extra gegevens voor het oriënterende onderzoek te krijgen. Dit alles heeft tot een aangifte en een strafrechtelijk onderzoek geleid. Het onderzoek van de administratieve handelingen in dit onderzoek vergde de nodige tijd.

Na het verhoor van de verdachte moest er ook nog een belangrijke getuige worden gehoord. Een en ander is begin juli afgerond en samen met de financieel rechercheur wordt nu het dossier opgemaakt. Een deel van het verduisterde bedrag is inmiddels door de vrouw terugbetaald.

Het parochiebestuur is op de hoogte gebracht van het verloop van het onderzoek en het Openbaar Ministerie zal straks het dossier beoordelen.Ander nieuws