Header image

Open Nederlands Kampioenschap Motorcross in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Op zaterdag 21 en zondag 22 september organiseert Motorcrossvereniging MACL op circuit de Schans in Lichtenvoorde de finale van de Open Nederlandse Kampioenschappen Motorcross. In geen van de klassen, 85cc, 125cc, MX1 en MX2, is de kampioen bekend, dus het wordt spannend in Lichtenvoorde! Op zaterdag vanaf 9.00 uur strijdt de jeugd voor het Open Nederlands Kampioenschap, de entree is hierbij vrij. Op zondag 22 september starten de trainingen om 9.00 uur, aanvang van de wedstrijden is 12.00 uur. Uiteraard zal er een groot aantal streekrijders aan de start verschijnen in Lichtenvoorde, waaronder Erik Eggens. Verder morgen namens de MACL Wesley Staring, Mark Helmink, Bjorn Beerten, Jarry Dusseldorp en Mike Raben met een WildCard tijdens de trainingen een poging doen om een plek in de wedstrijd te bemachtigen.

In de MX2 klasse leek de titel Jeffrey Herlings niet meer te kunnen ontgaan. De rijder uit Elsendorp won tot nu toe alle manches en heeft een voorsprong van 45 punten op Glenn Coldenhoff. Door een schouderblessure zal Herlings waarschijnlijk niet aan de start verschijnen in Lichtenvoorde. Dit maakt de weg vrij voor Glenn Coldenhoff, maar dan moet deze rijder uit Heesch wel een eerste en een tweede plaats scoren in Lichtenvoorde om de Nederlandse titel te kunnen pakken. Dit zal de nodige spanning met zich meebrengen omdat ook rijders als Ceriel Klein Kromhof, Jake Nicholls, Romain Febvre en natuurlijk thuisrijder Erik Eggens het seizoen met een mooi resultaat af willen sluiten. In de MX1 klasse lijkt Evgeny Bobryshev op weg om de Nederlandse titel te gaan pakken. De Rus staat 26 punten voor op de Zweed Filip Bengtsson en 39 op de snelle Schot Shaun Simpson. Motorcross is en blijft een mechanische sport en een foutje is snel gemaakt. Bobryshev zal het hoofd er dus bij moeten houden om zich voor de eerste keer als Nederlands Kampioen te kunnen laten kronen. In de MX1 klasse zullen ook Marc de Reuver, Herjan Brakke en Mike Kras voor de winst gaan. In de 125cc klasse heeft Freek van der Vlist uit Apeldoorn nog vier punten nodig om de titel in de wacht te kunnen slepen. De rijder van het Kemea Reytec VdLaarRacing Yamaha Team heeft een voorsprong van 46 punten op Wereld- en Europees Kampioen 125cc Pauls Jonass. Joel van Mechelen staat op een derde plaats en heeft een achterstand van slechts twaalf punten op Jonass. In de 125cc klasse wordt er altijd op het scherpst van de snede gestreden voor het podium. Rijders die in Lichtenvoorde voor het podium zullen gaan zijn Davy Pootjes, Calvin Vlaanderen, Max Engelen en Bas Vaessen. In de 85cc klasse is de Brit Conrad Mewse op titelkoers. Mewse wist deze zomer de wereldtitel in de 85cc klasse te pakken en heeft tot op dit moment al vier wedstrijden om het ONK weten te winnen. In Lichtenvoorde hoeft hij nog slechts twee punten te scoren om zich Nederlands Kampioen te mogen noemen. Cyril Genot staat op een tweede plaats maar zoals het er nu naar uitziet zal de talentvolle Belg in Lichtenvoorde van start gaan in de 125cc klasse. Jago Geerts staat op een derde plaats maar zal toch op moeten blijven letten op de beste Nederlander in de tussenstand, Noud van Kraaij. De rijder uit het GPR Promo MX Team staat slechts twaalf punten achter op de Belg maar wordt zelf ook op tien punten gevolgd door Roan van de Moosdijk. De strijd om de derde plaats is dus nog volledig open.

De entree voor alle wedstrijden op 22 september bedraagt € 20,-, van 12 t/m 15 jaar is de entree € 10,- en tot 12 jaar mag de jeugd gratis naar binnen. Kaarten zijn op 22 september verkrijgbaar aan de kassa van Circuit De Schans, Eikendijk 9 te Lichtenvoorde. Voor meer informatie over de Open Nederlandse Kampioenschappen Motorcross en de rijderslijst kijkt u op www.macl.nlAnder nieuws