Header image

Over de Top Festival 2012 in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - De organisatie van het Over de Top Festival in Lichtenvoorde gooit in 2012 het roer helemaal om. Waar de vorige festivaledities de pijlers vooral op muziek en kunst gericht waren, draait het dit jaar om feest en beleving. In de vorm van een ‘partydorpje’ met verschillende thema-area’s biedt de organisatie de festivalbezoeker vermaak in alle vormen, ongeacht muzikale voorkeur. Iedere week presenteert het Over de Top festival één van haar vier thema-area’s. Deze week: non stop voetjes van de vloer in de nieuwe Dance Area. Negen DJ's, die in totaal negen uur lang non-stop beats ten gehore brengen. Dat is wat de Dance Area op het Over De Top Festival dit jaar te bieden heeft. Het programma bestaat uit regionale talentvolle en gevestigde DJ's, te noemen: Thymen van Herpen (T-Dance, DRU Fabriek Ulft, dance), Impulzo (Jeroen Sloot, Eibergen, techno), Robby Reyes (Rob Wolsink, Aalten, house), DJ Denim (Dennis Tenten, Lichtenvoorde, progressive), H1JACK (Jeroen Slutter, Ulft, eclectic), Martijn Harbers (Lichtenvoorde, techno), Techneut (Niek Willink, Lichtenvoorde, techno), Pete Sebastien (Pim Adema, Lichtenvoorde, eclectic) en Hen-C (Frank Wallerbos, Lichtenvoorde, drum ‘n bass). Kortom, een zeer gevarieerd programma gedurende de hele dag in de Dance Area. Naast dit overvolle programma, zal in de middag het decor van het avondprogramma live gemaakt worden door grafitti artiesten.

Er is ook aan de kids gedacht op het Over de Top Festival. Er staat een groot springkussen, er wordt geschminkt en de winnaar van de kleurplatenactie wordt bekend gemaakt. De prijs is een heuse Pimpfiets, aangeboden door Dusseldorp fietsen. Ook in de verschillende area’s is er uitgebreid vermaak voor kinderen. In de 80’s/90’s tent is een rollerskatebaan aangelegd, in de Dance Area worden DJ workshops gegeven, in Hardrock Café Lichtenvoorde kunnen t-shirts gepimpt worden en in de Coco Loco Wereldbar wordt er werelds geknutseld onder begeleiding van atelier No-BlaBla. Tijdens het Over de Top Festival komt de hele familie aan z’n trekken!

Het Over de Top Festival wordt gehouden op 4 augustus 2012 op het Swite terrein in Lichtenvoorde. De aanvang is 14:00 uur en de entree bedraagt €7,50 (<16 jaar gratis). Kaarten zijn via de website en op 4 augustus aan de kassa van het festivalterrein te koop. www.overdetopfestival.nlAnder nieuws