Header image

SKB-kookworkshop koken zonder zout groot succes

LICHTENVOORDE - Op 16 maart 2012 werd in scholengemeenschap Marianum te Lichtenvoorde de kookworkshop 'lekker koken zonder zout' gegeven. De kookworkshop werd georganiseerd door de hartfalenpolikliniek van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk in samenwerking met patiëntenvereniging 'de hart en vaatgroep'. Hiermee ging een lang gekoesterde wens van het hartfalenteam in vervulling.

Een gezonde leefstijl met weinig zout is voor hartfalenpatiënten belangrijk vanwege de neiging tot het vast houden van vocht. Een vrijwilliger van de hart- en vaatgroep opende de middag en gaf uitleg over de hart- en vaatgroep. Daarna gaven de hartfalenverpleegkundige Adelheid Kolkman en de diëtiste Nicolle Wessels van het SKB een korte uitleg over hartfalen en het belang van zoutarm eten.

De kok van de hart en vaatgroep gaf een leerzame en levendige presentatie over smaak en de rol van het zout. Onder zijn begeleiding werd er in de moderne keuken door 23 hartfalenpatiënten en hun partners een lekkere maaltijd bereid. De gerechten werden op smaak gebracht met diverse kruiden en specerijen.

De maaltijd werd genuttigd in de sfeervolle accommodatie van het Marianum. Er ontstonden gezellige informele lotgenotencontacten. Om 19:30 uur werd de kookworkshop afgesloten.



Ander nieuws