Header image

Sleutels rolstoelbus overhandigd aan de chauffeurs

LICHTENVOORDE - Door de vele warme harten, 8000 euro uit het Rabobank-Coöperatiefonds, garage Engelbarts en de Boeken- en Platenbeurs van de Vrienden van Antoniushove (VvA) konden de sleutels van een nieuwe rolstoelbus aan de vrijwillige chauffeurs worden overhandigd. Jan Ubbink, de langst ‘zittende’ chauffeur nam de sleutels van VvA-voorzitter Frans Ticheloven in ontvangst. De officiële happening gebeurde tijdens de Zomermarkt een week geleden.

Frans Ticheloven: “De rolstoelbus is een extra voorziening voor onze ouderen in Antoniushove, de Klinke, Patronaatshof, de dagverzorging en De Helpende Hand. De bus veraangenaamt het leven voor vele ouderen in Lichtenvoorde: ze kunnen familie bezoeken of boodschappen doen. De dagverzorging bereiken en thuis verse maaltijden bezorgd krijgen. Het maakt hen een stuk mobieler.” De oude rolstoelbus was na 10 jaar dagelijks gebruik aan vervanging toe.

De nieuwe Mercedes Sprinter biedt plaats aan 8 passagiers of 4 rolstoelen. Het heeft warmte werend en getint glas, een achteruitrij-camera en sitebars, beschermbumpers onderaan de bus om deuken bij rolstoelbotsingen te voorkomen. In de bus kun je rechtop staan.Ander nieuws