Header image

Terug naar jaren ’80 & ’90 op het Over de Top Festival

LICHTENVOORDE - Op 4 augustus wordt het Over de Top Festival wordt gehouden op het Swite terrein in Lichtenvoorde. De organisatie van het Over de Top Festival in Lichtenvoorde gooit in 2012 het roer helemaal om. Waar de vorige festivaledities de pijlers vooral op muziek en kunst gericht waren, draait het dit jaar om feest en beleving. In de vorm van een ‘partydorpje’ met verschillende thema-area’s biedt de organisatie de festivalbezoeker vermaak in alle vormen, ongeacht muzikale voorkeur. Iedere week presenteert het Over de Top festival één van haar vier thema-area’s. Men trapt af met de area die terug gaat in de tijd: We Love The 80’s & 90’s.

Denk aan schoudervullingen, fluorleggings, Atari, Madonna, wortelbroeken, de Tamagotchi, Aussies en de Spice Girls. Zodra je de We Love The 80’s & 90’s tent binnenwandelt waan je je weer even in de jaren ‘80 en ‘90. Durf jij weer even op vier wieltjes te staan? Midden in de tent wordt een heuse rollerskatebaan aangelegd waar jong en oud al rollend de beste dansmoves kan showen. De quizmaster test je kennis over de jaren ’80 en ’90 op een uitdagende manier, natuurlijk zijn hier toffe prijzen die precies in het thema passen te winnen.

Het Kabinet der Herkenning staat voor het gros van het publiek in het teken van herbeleving, voor de jongelieden onder ons wordt het een ontdekking. Denk aan de Furby, de muziekcassette, rolschaatsen, naveltruitjes, Flippo’s en natuurlijk de posters van alle 80’s & 90’s helden. Liefhebbers van gabbermuziek kunnen hun trainingspakken weer uit de kast halen. Tijdens het Aussie Hour komen alle klassiekers van onder andere DJ Paul Elstak en de Party Animals voorbij. Na zijn comeback tijdens Roomse Herrie in 2008, is VJ Fireball nu terug op het Over de Top Festival! VJ Fireball zorgt voor de perfecte balans tussen beeld en geluid: op een groot projectiescherm worden videoclips van de grootste hits uit de jaren ‘80 getoond. Gegarandeerd de voetjes van de vloer! De aanvang is 14:00 uur en de entree bedraagt €7,50 (<16 jaar gratis). Kaarten zijn via de website en op 4 augustus aan de kassa van het festivalterrein te koop.Ander nieuws