Header image

Veelzijdige expositie in de Stadsboerderij Grolle

GROENLO - In de maanden januari en februari biedt de Stadsboerderij Grolle een unieke expositie. Diny van Zeeland-Eskes en Irma Luttikholt laten zien wat inspiratie en creativiteit met de mens kunnen doen. Afwisselend, veelzijdig en vooral erg gevarieerd, dat is het kenmerk van deze expositie.

 

Diny vervaardigt quilten. Nadat ze in 1990 is gestopt met werken, heeft zij meerdere creatieve hobby's geprobeerd. Quilten heeft haar liefde voor altijd gewonnen. Zij volgde de basiscursus quilten en machine quilten, waarbij alle technieken aan de orde kwamen. Destijds woonde ze nog in 's Gravenzande, sinds 2005 woont zij in Groenlo. Een quilt doek bestaat uit drie lagen stof, de achterkant, tussenvulling en de bovenkant. Samen worden deze stoffen met steekjes door gequilt. Diny werkt met een ring, maar deze techniek kan ook met de hand worden uitgevoerd. Quilt doeken kunnen in alle willekeurige vormen en afmetingen worden gemaakt. Diny ervaart deze expositie als heel bijzonder en het maakt het quilten voor haar nog leuker. De expositie bevat ruim 30 quilt doeken. Een kleurrijke, hartverwarmende collectie, die zeker in deze wintermaanden tot de verbeelding spreekt.

 

Een expositie met een totaal ander karakter is die van Irma Luttikholt, geboren en getogen in Groenlo. Zij is coupeuse en volgde hiertoe de opleiding Mode en Kleding. Creativiteit zit haar in het bloed. Irma werkt het liefst zo breed en afwisselend mogelijk, met veel verschillende materialen. Haar werken zijn verrassend, onverwacht en inspirerend. Zij maakt van oude materialen nieuwe creaties, recycling is daarbij het sleutelwoord. Oude fietsbanden tovert zij om tot kransen, sieraden, bloemen en zwanen. Zij maakt beelden van oud textiel en geeft voorwerpen door middel van 3-D verf een nieuwe look. Van oude afgeschreven boeken maakt zij voorwerpen, zoals fruit, lampen en tassen. Deze 'recycle-boeken-kunst-creaties zijn onder te verdelen in knip- en vouwtechniek. In de expositie worden beide technieken getoond. Irma is ook een enthousiaste schilder met bijenwas, Encaustic art. De serie 'Veld' wordt geëxposeerd. Het betreft in hoofdzaak blauw getinte werken, omdat die kleur koude uitstraalt, passend bij het winterseizoen. Mocht u kennis willen maken met Encaustic art, dan kan dit op een zaterdagmiddag in januari of februari in de Stadsboerderij Grolle, van 13.00 uur tot 15.15 uur. U kunt contact opnemen met de Stadsboerderij en een afspraak maken.

 

Hoe afwisselend, veelzijdig en onderling verschillend de werken van Diny en Irma ook zijn, één ding hebben ze gemeen. En dat is het enthousiasme, het willen delen van hun hobby met elkaar en met anderen. Zij creëren prachtige werken en dat laat deze expositie zien. U mag het niet missen.

 

De Stadsboerderij Grolle is geopend van maandag tot en met zaterdag van 12.00 uur tot 16.30 uur. De entree is 2,00 euro, daarvoor krijgt u een kopje koffie, thee of een glaasje fris. Ook inbegrepen is een rondleiding door dit historische pand. Het adres van de Stadsboerderij Grolle is Notenboomstraat 15 in Groenlo. Zie onze website www.stadsboerderijgrolle.nl en u kunt ons vinden op Facebook.


Wilt u met een groep de Stadsboerderij Grolle bezoeken, dan kan dit op afspraak. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henny Garstenveld, beheerder Stadsboerderij Grolle:

Notenboomstraat 15, 7141 AB Groenlo
Telefoon (0544) 46 87 29/06-10 86 16 02
E-mail: info@stadsboerderijgrolle.nl
Ander nieuws