Header image

Voormalige slagerszaak wordt ‘ZZP Oost Gelre BV

LICHTENVOORDE - De voormalige slagerszaak aan de Aaltenseweg 27 in Lichtenvoorde ondergaat een metamorfose.

Het bedrijf ( 600 m2 )wordt een nieuw ondernemerscentrum waar ZZP’ers en flexwerkers elkaar gaan vinden. De eigenaren, de gebroeders Gosselink, van de oude ambachtelijke slagerij hebben met een investeerder samen het plan opgepakt om het pand om te bouwen tot een groot modern bedrijf waarin 20 tot 25 nieuwe ondernemingen een mogelijkheid krijgen om hun krachten te bundelen en zich te presenteren naar de buitenwereld. Zowel Gosselink als de investeerder haken in op een eerder onderzoek van de Kamer van Koophandel en de wens die al langer bij de gemeente Oost Gelre speelt: startende ondernemers onder één dak samenbrengen. ZZp’ers zijn vaak een onzichtbare groep ondernemers voor gemeenten en andere bedrijven, omdat zij niet gevestigd zijn op een herkenbare bedrijfslocatie, én omdat zij zich vaak niet verenigd hebben via de gevestigde ondernemersnetwerken.

De slagerswinkel aan de Aaltenseweg blijft bestaan. De bestaande werkruimte gaat vlak en op de bestaande grond bouwt de investeerder een nieuw bedrijfspand dat voorzien is van zonnepanelen op het dak. Een energie-nul onderneming waarbinnen alle facilliteiten aanwezig zijn voor startende ondernemers zoals glasvezel, vergader/presentatieruimte en een koffiecorner. De opzet is uit een beetje idealisme geboren. Volgens de investeerder zoek je elkaar in moeilijke tijden op. “Samenwerken in een verband kent alleen maar voordelen. Ik zou geen nadelen kunnen bedenken of noemen. Bij grotere opdrachten kun je de werkzaamheden verdelen. Je zou kunnen denken: dat is mijn concurrent, maar een omvangrijker project biedt samenwerken ook de mogelijkheid om te specialiseren, andere contacten maken en elkaar inspireren. Zo heb je collega’s met wie je kunt sparren en ideeën kunt delen, maar ook partners die elk afzonderlijk een bedrijfje hebben met een eigen verantwoordelijkheid.”

Het bedrijfspand gaat waarschijnlijk de naam ‘ZZP Oost Gelre BV’ dragen. Het ondernemerscentrum neemt een personeelslid in dienst. Een gastvrouw of -heer die receptiewerk doet, klanten ontvangt, de agenda bijhoudt en ook de koffiecorner gezellig en opgeruimd houdt. Volgens de investeerder en Vincent Gosselink is dit de kans voor kleine ondernemers waarbij zij elkaar versterken en groter kunnen groeien. Vanaf 250 euro per maand (is inclusief de kosten voor energie) heeft de huurder een unit en kan hij of zij beschikken over alle aanwezige facilliteiten en voorzieningen. Meer informatie over de ZZP Oost Gelre BV is te verkrijgen bij Steentjes Makelaars, Gierkink Makelaars en bij Slagerij Gebroeders Gosselink.Ander nieuws