Wedstrijdverslagen Litac jeugd

LICHTENVOORDE- Jeugdcompetitie ronde 5 Tijdens de 5e ronde speelden alle jeugdteams een uitwedstrijd, waarbij 3 teams een nederlaag moesten incasseren en 1 team een mooie overwinning boekte. Nu de helft van de competitie er opzit kan de balans worden opgemaakt, waardoor volgende week fris aan de 2e helft kan worden begonnen. Allereerst hieronder de teamprestaties van afgelopen week. Landelijk B SV Red Star ’58 1 – Litac 1 (3-7) Diep in het Brabantse land haalde het team 7 punten binnen, tegen het als laatst geklasseerde team. Sander Spijkers was wederom goed voor 3 overwinningen. Christian Scholten scoorde 2 keer en Jarno te Bogt deed dat éénmaal. Het dubbelpunt haalde Litac ook binnen. Als team laten ze zien een geduchte tegenstander te zijn, want na 5 wedstrijden voert Litac de ranglijst aan. Dit is natuurlijk een klasse teamprestatie, zeker als je bedenkt dat ze dit jaar een klasse hoger spelen. Hoofdklasse SKF 2 – Litac 2 (6-4) Tegen het hoger geklasseerde Veenendaalse team heeft Litac een prima prestatie neergezet. Vier belangrijke punten werden meegenomen naar het thuisfront, waardoor Litac op de helft van de competitie op de 4e plaats uitkomt. Op zich een nette prestatie, omdat de jongens een klasse hoger spelen en laten zien dat ze mee kunnen komen op dit niveau. De punten tegen SKF werden gescoord door Jurgen Spijkers (3x), Colin Peper (1x). Geert ten Have kon geen punten toevoegen aan de score, hoewel hij er nog wel dicht bij zat. Het dubbelpunt bleef ook achter in Veenendaal. 2e klasse SKF 5 – Litac 3 (9-1) Litac 3 deed in Veenendaal helaas geen goede zaken en kon maar 1 puntje verzilveren. Gezien het wedstrijdformulier was SKF duidelijk een stuk sterker. Het punt dat Litac binnenhaalde schreef Willem Vos op zijn naam. Het Svenergy kamp (Rietberg en ter Woerds) konden helaas geen potten breken. Dit team heeft een lastig seizoen, omdat ze dit jaar in de sterke 2e klasse uitkomen. Door deze nederlaag werd er maar 1 puntje toegevoegd aan het totaal, waardoor ze nu laatste staan. Maar met nog 5 wedstrijden te gaan, moet er zeker nog het een en ander mogelijk zijn! 4e klasse Revanche 2 – Litac 4 (7-3) Tegen het sterke team van Revanche had Litac 4 het heel erg lastig. Toch werden er wel 3 heel belangrijke punten meegenomen uit het Brabantse land (Schaijk). Voor Litac speelden Lucas van der Donk, Dion Beulink en Mark Greven. Nu de helft van de competitie erop zit staan de jongens van dit team op een 5e plek. Hierdoor zijn ze nog niet uit de gevarenzone. Echter is er hier ook nog zeer veel mogelijk en zijn er nog volop kansen om punten binnen te slepen. Agenda zaterdag 20 maart Litac 1 – Westa 2 Litac 2 – Cevelum 2 Litac 3 – Wehl 1 Litac 4 – Tik Hard 2