Header image

Wie vindt binnenkort het eerste Kievitsei van 2012?

LICHTENVOORDE - Astrid Kant, landelijk bekend weidevogelfotograaf, geeft diapresentatie.

De Weidevogels komen binnenkort weer terug naar ons land, om vanaf maart hun nesten te maken en hun kuikens groot te brengen. De leden van Weidevogelvereniging Lichtenvoorde e.o. gaan weer hun uiterste best doen om beschermende maatregelen te nemen en extra aandacht te vragen voor deze vogels. Graag willen wij dit oer-Hollandse landschapsbeeld in stand houden en de teruglopende broedresultaten bevorderen door nestobservatie en bescherming in overleg met de boeren. De omgeving van Lichtenvoorde kent nog enkele unieke broedlocaties voor weidevogels, de hulp van de boeren is onmisbaar om deze gebieden vogelrijk te houden.

Graag nodigen wij u uit om kennis te maken met de wereld van de weidevogels. Weidevogelvereniging Lichtenvoorde e.o. houdt bestuursvergadering gevolgd door een bijzonder fraaie diapresentatie op vrijdagavond 2 maart in het verenigingsgebouw van de Postduivenvereniging De Blauwe Doffer, aan de Oude Aaltenseweg 31 te Lichtenvoorde. De aanvang van de openbare Bestuursvergadering is om half acht. De diapresentatie van Astrid Kant start om kwart over acht, zij zal ook haar boeken verkopen en desgewenst signeren. U bent welkom om 19.30 uur of 20.15 uur naar uw eigen keuze. Vooraf aanmelden is niet nodig, entree en koffie zijn gratis.

Het vinden van het eerste Kievitsei van Nederland is elk jaar weer een leuke happening en wordt gezien als de voorjaarsbode. Ook in Ooste-Gelre zal de vondst van het eerste ei weer symbolisch aan de burgemeester worden aangeboden. Kijk op www.natuuraktief.nl/weidevogelvereniging en meld u aan als lid of donateur.

Indien u nadere informatie wenst belt u met: Jan van der Weyde (0544-372126) of Dick ten Brinke (0544-377786).Ander nieuws