Header image

Workshops kaasmaken bij Kaasboerderij Weenink

LIEVELDE – Sinds de opening van nieuwe kaasmakerij van Kaasboerderij Weenink eind 2012, kwam tijdens excursies regelmatig de vraag van bezoekers naar voren of zijzelf ook mochten kaasmaken. Daar hebben de kaasmakers van de boerderij in Lievelde gehoor aan gegeven. Kaasboerderij Weenink start met workshops kaasmaken voor groepen op de donderdag, vrijdag- en zaterdag. In overleg is het ook avonds en op andere tijden mogelijk.

“We hebben nu de ruimte om mensen nog dichterbij kennis te laten maken met het ambachtelijke product. ‘Weet wat je eet’ en het besef dat de weg van gras tot kaas hier kort is, maakt een workshop kaasmaken behalve leuk en gezellig ook leerzaam.” Sinds de zomer zijn bij Kaasboerderij Weenink al enkele workshops kaasmaken gehouden die enthousiaste reacties opleverden. “Je gaat niet met lege handen naar huis en het is erg leuk om te doen. Na afloop van de workshop gaan de kaasjes in het pekelbad en vervolgens verzorgt Kaasboerderij Weenink de kaasjes en laat ze rijpen. Het eindresultaat kan na 2 weken worden opgehaald. Desgewenst worden de kaasjes toe gestuurd

De workshops beginnen met een kop koffie met Pillewegge of kruidkoek. Tijdens de workshop wordt er een rondleiding over de boerderij gegeven om zo een compleet beeld te krijgen van alle processen die nodig zijn voor een stukje lekkere kaas. Onder begeleiding van de kaasmakers van de boerderij wordt er in groepjes van vier personen gewerkt en ieder maakt zijn eigen kaasje. De workshop kaasmaken is voor grotere groepen leuk te combineren met de workshops koken, schilderen of sieraden maken.

De maand oktober is op initiatief van de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders uitgeroepen tot de maand van de boerenkaas. De maand begint met de Week van de Smaak waarin Kaasboerderij Weenink de smaak van heerlijke gerijpte kaas laat proeven. Voor meer informatie en deelname zie de website www.kaasboederijweenink.nl .



Ander nieuws