Header image

Zomerenthousiasme op Boerenmarkt op 4 augustus

LIEVELDE – Op elke eerste zaterdag van de maand zijn er van 10.00 tot 16.00 uur de mooiste, de geurigste en de lekkerste producten vers van de boerderij op de Boerenmarkt Achterhoek in Lievelde te verkrijgen. Steeds meer mensen weten de weg naar deze boerenmarkt te vinden. De lage drempel die deze markt heeft en het enthousiasme van de 14 standhouders die veel over hun producten en recepten vertellen, maakt dat bezoekende klanten een veelheid aan smakelijke en verse groente, zoet fruit, kazen, geurige kruiden, frisse zuivel en knapperige broden op tafel krijgen. Pure, eerlijke producten van Achterhoekse bodem binnen handbereik. De standplaats van de Achterhoekse Boerenmarkt is Kaasboerderij Weenink aan de Eimersweg 3 in Lievelde.

Eigenlijk vindt de klant op de boerenmarkt alle producten die een maaltijd of een barbecue verrassen. De top van de Nederlandse wijnmakers heeft er een Frans ogende stand ingericht. Het Citroën-busje, de rozenverkoop als onderdeel van de wijnverkoop schetsten een goed beeld over hoe het er in de wijngaard en in de theetuin van boerderij Schepershof aan toe gaat. Een andere oogstreler is de kraam van Bart Holweg met ingewekte groente en geplukt fruit in prachtige potten aanbiedt. En een kraam die niet te missen is, is de ‘kruidentheekraam’. De theegeuren, mits goed gezet, maakt elke bezoeker nieuwsgierig naar meer.

De speltbroden van bakkerij Huiskamp uit Brinkheurne zijn echte broden, gebakken met geduld en vakmanschap, zonder toevoegingen van ‘wanproducten uit een emmer’. De lekkere smaak begint natuurlijk al bij de teelt van het graan en de wijze van malen. De bakker, ook zelf aanwezig op de markt, blinkt uit in vakmanschap. Voor het stoken van de bakoven heeft hij ook een eigen recept. Bij deze kraam ziet en ruikt de bezoeker de vers gebakken broden.

Op de Boerenmarkt wordt elke keer een Achterhoeks Boerenpakket ‘verhandeld’ met een waarde van 50 euro. Wie er winkelt en proeft kan meedoen aan een kenniskwis. De winnaar wordt bij elke volgende Boerenmarkt Achterhoek bekend gemaakt.Ander nieuws