Header image

Zwarte Cross maakt eerste namen bekend

LICHTENVOORDE - Met veel trots maakt de organisatie van het Zwarte Cross Festival, Feestfabriek Alles Komt Goed BV, vandaag de eerste namen van het programma voor de 16de editie bekend! “Alle artiesten zijn een uitzonderlijk hoog niveau en we hebben nu al een mooie mix van allerlei genres. Dit is nog maar het topje van de ijsberg, want zeer binnenkort komen we met nog meer binnen- en buitenlandse namen!”, aldus festivaldirectrice Tante Rikie Nijman. “Er is ook dit jaar weer voor ieder wat wils. Zelf zie ik het meeste uit naar Within Temptation, want dat is een band van absoluut wereldformaat! Daarnaast hou ik er zelf ook wel van om verkleed als prinses over keiharde muziek heen te galmen”.

Op meer dan 20 podia zullen meer dan 100 bands en ruim 800 theaterartiesten optreden, waaronder vrijdag: Within Temptation, zaterdag: DeWolff, Asteroids Galaxy Tour (DEN), Di-rect, Textures, The Deaf, Frei.Wild (DUI), Ben Prestage (VS), Kreator (DUI) en zondag: Beth Hart (VS), Chef’Special, Fiddler’s Green (DUI).

Daarnaast zijn ook de Ill Nino (VS), Backcorner Boogie Band, en The Swinging Mood Orchestra bevestigd. De speeldagen van deze bands zijn nog nader te bepalen. Zeer binnenkort volgen meer binnen- en buitenlandse namen!

Inmiddels is de Theaterweide van het Zwarte Cross Festival uitgegroeid tot een van de grotere theaterfestivals van Nederland. Het aanbod varieert ook deze editie van straattheater, poëzie, cabaret, toneel, stand-up comedy tot muziek. Meer dan 800 theaterartiesten zullen acte de presence geven en op de drie verschillende podia zullen ruim 450 voorstellingen opgevoerd worden. Daarnaast zal er niet alleen theater te zien zijn in de Theaterweide, maar op het gehele festivalterrein. Ten opzichte van andere theaterfestivals onderscheidt de Zwarte Cross zich door ieder jaar speciale maatwerk voorstellen zelf te bedenken, te ontwikkelen en uit te voeren. Deze theateracts zijn uniek en worden alleen op de Zwarte Cross uitgevoerd!

De eerste theaternamen zijn: Kamagurka, absurdistisch cabaret van Ronald Snijders, Cursus slidegitaar door Alan Gascoigne, De Complimentencabine, Trio Zazi, Johnny Cash Swingnight met Def Americans, masterclass dialectmuziek door rocktorandus Leo Blokhuis, lachmeditatiecursus, 'BOOT' door Vincent de Rooij, Frédérique Spigt, André Manuel, Klassieke muziek op klassieke gitaar door Paul Kemper en Ronald Bekking en Arjan Erkel vertelt (met livemuziek!) het verhaal van zijn ontvoering. Zeer binnenkort volgen meer namen!

Kaarten voor het Zwarte Cross Festival 2012 zijn nog verkrijgbaar en te bestellen via www.zwartecross.nl. De organisatie adviseert om niet te lang te wachten met bestellen. De campingkaarten zijn bijvoorbeeld iedere editie nog uitverkocht!Ander nieuws