Header image

Jeugdronde van Berkelland

BERKELLAND - Deze ronde wordt verreden n het centrum van Borculo, vanaf 14.00 uur. Dan is de start van de allerkleinste wielrennertjes van 7 en 8 jaar oud, de finish van de 14- jarige wielrennertjes zal rond 21 uur zijn. Start en finish zijn in de Steenstraat ter hoogte van Café Peters.

In deze tweede editie is de nadruk nog meer gelegd op het Berkellandse karakter, waarbij tussen de officiële KNWU wedstrijden een heel blok met het eerste 'Berkellands Kampioenschap Dikke Banden Race', georganiseerd wordt voor de basisschooljeugd van Berkelland. Behalve dat, is er ook plaats voor de allerkleinsten van 2 tot en met 4 jaar oud, zij kunnen hun talent tonen in een heuse Loopfietsrace dwars door de centrumpassage van het parcours van de wielerronde.

Het Berkellands Kampioenschap Dikke Bandenrace wordt vanaf 16.30 uur verreden in vier categoriën, waarbij er bekers zijn voor de eerste drie en een leuke attentie voor elke deelnemer, en als hoofdprijs een echte Kampioenentrui voor de winnaar. De categoriën zijn: Meisjes 5 t/m 8 jaar, Jongens 5 t/m 8 jaar, Meisjes 9 t/m 12 jaar en Jongens 9 t/m 12 jaar

Voor deelname is een helm verplicht. Er zullen wat helmen beschikbaar zijn maar beter is zelf een helm mee te nemen. Deelname mag op elke fiets behalve een racefiets. Dus iedereen kan en mag meedoen.

Voor meer informatie en opgeven voor de wedstrijden : jeugd@stofwolk.nl ofwww.stofwolk.nl. Inschrijven kan ook op de dag zelf bij Café Peters in de Steenstraat.



Ander nieuws