Header image

Teleurstellende nederlaag Bousema/Lochem

LOCHEM - Bousema/Lochem heeft de eerste thuiscompetitiewedstrijd niet winnend kunnen afsluiten. Na de eerste wedstrijd in Oosterhout tegen promovendus MCR met 0-8 overtuigend te hebben gewonnen, werd het zondagmiddag in Lochem voor eigen publiek 2-6 nederlaag tegen ‘t Hartje Van Wanrooy,

 

Na de eerste twee partijen keek de ploeg van Ronny Hazewinkel al tegen 0-4 achterstand. John Schollink kon op geen enkele wijze zijn goede spel van het afgelopen weekend waar maken en verloor in een regelmatige partij zonder noemenswaardige uitschieters of hoogtepunten met 33-40 in 38 beurten van captain Ad Broeders. Op de andere tafel stond halverwege Frans van Schaik tegen Frank Mertens op een comfortabele 29-19 voorsprong, maar negen nullen op rij en series van Martens van vijf caramboles in de negentiende beurt en één van tien in de 26ste beurt bracht plotseling de stand op 30-38. Voor de laatste twee caramboles had Martens nog vijf beurten nodig. Van Schaik trok nog iets bij maar verder dan 38 caramboles na 31 beurten kwam hij niet. “Plotseling ging het niet en zat ik helemaal vast”, aldus een teleurgestelde Van Schaik. “Het was allemaal even net niet vandaag”. 

 

Ook in het tweede deel van de wedstrijd was het al snel duidelijk dat het moeilijk voor Bousema zou worden om een punt te halen. Ad Koorevaar was deze middag duidelijk in goede doen en liep al snel weg bij Wesley de Jaeger. Halverwege leidde Koorevaar al  met 10-26 na twaalf beurten en tien beurten later was de partij afgelopen. De Jaeger bleef op 22 caramboles seken

 

Op de andere tafel leek het in het begin tussen Murat Naci Coklu en Peter de Backer een eenzijdige partij te worden, maar toen de Belg in de negende beurt een serie van dertien caramboles produceerde en de spelers de pauze ingingen met 15-20 was het plotseling een partij geworden die alle kanten op kon. Coklu kwam weer gelijk en bleef de rest ban de partij aan de goede kant van de score met toch altijd de hete adem van De Backer in zijn nek. Na negentien redde hij de eer voor de thuisclub. De Backer had slechts drie caramboles minder.

 

“Dit is inderdaad zeer teleurstellend deze nederlaag. Dat we het niet gemakkelijk zouden krijgen, dat wisten we, maar thuis met 2-6 te verliezen doet toch een beetje pijn want we hadden toch minimaal op een punt gerekend”, aldus captain Ronny Hazewinkel na afloop.



Ander nieuws