Header image

60 leden bij oprichting FC Twente Winterswijk

WINTERSWIJK - Vrijdag 29 juni 2012 gaat de boeken in als bijzondere datum voor Winterswijkse FC Twente supporters.

In the Gallery in Winterswijk werd supportersvereniging FC Twente Winterswijk officieel opgericht. De opkomst was boven verwachting hoog. Dit resulteerde in de eerste twee uur van de avond in 55 nieuwe leden, dat later op de avond nog werd verhoogd tot bijna 60. Daarmee verliep de oprichtingsavond zoals vooraf werd gehoopt en is het eerste doel bereikt. De aanwezige geïnteresseerde supporters werden door het bestuur van de kersverse vereniging geïnformeerd over de verenging en de mogelijkheden die een lidmaatschap met zich meebrengt. Leden krijgen onder meer voorrang op busvervoer en losse kaarten, ontvangen uitnodigingen voor activiteiten die worden georganiseerd en worden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Bovendien krijgen leden het blad de Twaalfde Man, een officieel supportersmagazine dat wordt uitgegeven door de grootste supportersvereniging van FC Twente: De Vriendenkring. Veel leden waren al voordat de informatie werd verstrekt overtuigd en enthousiast. Bij binnenkomst werden de inschrijfformulieren direct gevonden en massaal ingevuld. Tijdens de avond werd bovendien een gesigneerd shirt verloot en waren twee wedstrijdarrangementen te winnen.

Over de nieuwe vereniging is regelmatig contact met FC Twente en de club is erg positief. De nieuwe vereniging heeft vanaf nu een jaar de tijd om zich te bewijzen. Er moet worden aangetoond dat de vereniging zich ontwikkeld en dat het aantal leden groeiende is. De voorwaarde is bovendien dat de vereniging minimaal vijftig leden heeft na een jaar. Dat is na de eerste avond echter al bereikt.

FC Twente Winterswijk wil supporters in Winterswijk met elkaar verbinden en bijdragen aan de groei van FC Twente. Busvervoer vanuit Winterswijk en losse wedstrijdkaarten worden bij ieder Eredivisieduel aangeboden en bij voldoende animo ook bij Europese en bekerwedstrijden. Komende donderdag bijvoorbeeld ook tegen Santa Coloma in de Europa League. Zelfs voor een dergelijk affiche is veel animo van Winterswijkse supporters. Op de site fctwentewinterswijk.nl wordt meer informatie gegeven. Ook is het daar mogelijk een inschrijfformulier in te vullen.Ander nieuws