Header image

Culinaire Battle op Zandsculpturenfestival Winterswijk

WINTERSWIJK - Op vrijdagavond 13 juli staat er een bijzondere activiteit op het programma bij het Zandsculpturenfestival Winterswijk. Vijf restaurants nemen het tegen elkaar op in een culinaire strijd tijdens een avondopenstelling van het Zandsculpturenterrein.

Een internationaal gezelschap van restaurants nemen het tegen elkaar op in de culinaire arena op het festivalterrein. De deelnemende horecaexploitanten zijn: Restaurant-Eetcafé ‘t Spek-Ende (Winterswijk), Premium Steakhouse Oldenkott (Vreden), Restaurant ‘De Nachtwacht’ (Winterswijk), Restaurant Gasthof "Zur Alten Post" (Vreden) en een ‘Mystery restaurant’. De jury wordt gevormd door een groot aantal ervaringsdeskundigen, namelijk ‘het publiek’.

De vijf deelnemers bereiden ieders een eigen gerecht. De bezoekers van de Culinaire Battle kunnen bij iedere deelnemer een gerecht proeven en geven vervolgens hun beoordeling. Op basis van het oordeel van het publiek wordt tijdens een zinderende culinaire strijd de winnaar bepaald. Dit geheel vindt plaats tegen de achtergrond van het prachtige zandsculpturenterrein. Speciaal voor deze avond openstelling worden de sculpturen op sfeervolle wijze aangelicht. Door met verschillende kleuren licht te werken en ook detail verlichting aan te brengen ontstaat een uniek beeld.

In verband met de Culinaire Battle geldt tijdens de avondopstelling op vrijdagavond 13 juli een aangepast tarief. Bezoekers van het Zandsculpturenfestival betalen deze avond € 15,- dit is inclusief de verschillende gerechten bij de horecaondernemers. Passes-Partout houders krijgen een korting en betalen slechts € 10,- voor de toegang inclusief de gerechten. Het terrein is deze avond vanaf 18:30 uur geopend. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de verschillende zaken van MisterEnde en daarnaast aan de kassa van het Zandsculpturenfestival Winterswijk.

Hetzelfde weekend is er ook een tweede spectaculaire activiteit op het Zandsculpturenfestival. Op zaterdag 14 juli wordt er een roofvogelshow georganiseerd. De gehele dag zijn de bijzondere vogels te bewonderen. Daarnaast wordt er diverse keren een demonstratie verzorgd. Voor deze dag gelden de gebruikelijke openingstijden van 10:00 tot 18:00 uur (kassa sluit om 17:00 uur) en de reguliere entree van € 8,50 voor Volwassenen, € 5,- voor Kinderen (t/m 14 jaar) en Gezinskaarten voor € 25,- (2 volwassenen en max. 3 kinderen). Passes-Partouthouders (kosten € 25,-) hebben gratis entree.Ander nieuws