Header image

Koken met streekproducten tijdens 21e Preuverie

WINTERSWIJK - Van woensdag 25 juli t/m vrijdag 27 juli wordt de Markt rondom de Jacobskerk voor de 21e keer omgetoverd tot één, groot, gezellig openlucht restaurant. In prachtig ingerichte pagodetenten vertonen tien culinaire toppers uit Winterswijk hun kunsten aan het publiek. Dit jaar staat daarbij het koken met producten uit eigen streek centraal. Op woensdag van 19.00 - 24.00 uur, op donderdag en vrijdag van 17.00 - 24.00 uur bent u van harte welkom om een vorkje mee te prikken!

Onder de deelnemers bevinden zich dit jaar onder meer: café-restaurant 't Spek-ende, Culinair Concept, De Revolutie, The Gallery Tapas en Wijnen, De Strandlodge, café-restaurant De Zwaan/ restaurant La Promenade, Gusto’s Espressobar, Vleesboerderij De Stegge, Slijterij-Wijnhandel-Speciaalzaak Goossens en Brasserie de Compagnie. Zij maken terplekke de heerlijkste gerechten klaar.

Sabine Vrijdag – die samen met haar man uitbater is van De Strandlodge – is onlangs gekozen tot nieuwe voorzitter van de stichting Preuvenement. Sabine vertelt: “De nadruk ligt dit jaar op het koken met streekproducten. Iedere deelnemer zet daarbij een ander streekproduct in de schijnwerpers. Op deze manier hopen we een breed publiek niet alleen kennis te laten maken met de Winterswijkse horeca, maar ook met de vele lekkernijen die de Achterhoek ons te bieden heeft. Dat geldt overigens niet alleen voor de gerechten die klaargemaakt worden. Bezoekers kunnen namelijk ook fantastische wijnen proeven. En natuurlijk ontbreken ook hier de wijnen van Achterhoekse bodem niet. Aan de kinderen hebben we ook gedacht. Voor hen is er een speciaal ingerichte kindertent waar ze aan de slag kunnen met het bakken en versieren van eigen cakejes en koekjes. Kortom, we hebben alle ingrediënten in huis voor een culinaire driedaagse!”Ander nieuws