Header image

Ridder Schilders: ‘Wij kijken verder dan de verflaag’

WINTERSWIJK - Wat is de kracht van een schildersbedrijf dat 100 jaar bestaat? Bij Ridder Schilders uit Winterswijk is dat de combinatie van duurzame oplossingen en een veelzijdig dienstenpakket. Eigenaar Harrie Ridder vertelt er graag en gepassioneerd over. Wie denkt dat er bij Ridder Schilders alleen wordt geschilderd, moet toch eens gaan kijken in de showroom aan de Ambachtsstraat 45 in Winterswijk. Behalve verf vind je er zonneschermen, markiezen, vloeren, gordijnen et cetera. “Als je iets doet, moet je het goed doen”, is de lijfspreuk van Harrie Ridder. “Een professioneel kleuradvies over een interieur of buitengevel is één ding, maar wij kijken verder dan het laagje verf. Wij bieden vooral duurzame oplossingen.” Harrie vervolgt: “Onze schilders werken met een houtconditiemeter, het belangrijkste gereedschap voor de schilder. Veel belangrijker nog dan de verfkwast!”

Ridder Schilders krijgt opdrachten van particulieren en bedrijven, en werkte de afgelopen jaren aan diverse mooie projecten. Het badhuis en de steigers van Strandbad Winterswijk, een villa op landgoed Eelink, boekhandel Kramer, een oude boerderij in het buitengebied en nu de H. Georgiuskerk in Bredevoort. Maar het bedrijf beperkt zich niet tot Winterswijk. Zo verzorgde het team het glas- en schilderwerk van een landgoed in Gorssel, en een villa in Groenlo werd in oude staat hersteld. Ook in Zutphen en omgeving, waar Harrie vroeger werkte, is Ridder Schilders een vertrouwd gezicht.

Wie de carrière van Harrie kent, begrijpt hoe het brede dienstenpakket van Ridder Schilders tot stand is gekomen. Bij zijn vorige werkgevers was Harrie niet alleen restauratieschilder; hij verzorgde ook behangwerk, legde tapijten en vloeren en herstelde glas- en kozijnschade. “Door de veelzijdige kennis die ik door de jaren heb opgedaan, kan ik mijn klanten bijna altijd de beste oplossing bieden.”

Ridder Schilders werkt al jaren met GlansGarant, een landelijke organisatie waarbij klanten een tienjarig onderhoudsabonnement kunnen afsluiten voor een vast bedrag per maand. “De voordelen voor de klant zijn groot. Zo hoeft hij geen groot bedrag in een keer uit te geven voor schilderwerk en onderhoud. Bovendien blijven de woningen in topconditie en ziet het schilderwerk er altijd fris en fraai uit”, zegt Harrie. Feliciteren met 100-jarig jubileum? Wie Harrie Ridder, zijn familie en medewerkers wil feliciteren met het 100-jarig jubileum, kan dat doen op zaterdag 14 december. Van 15.00 tot 16.30 uur is er een receptie bij The Gallery aan de Meddosestraat in Winterswijk. Kijk voor meer informatie over Ridder Schilders op www.ridderschilders.nl.Ander nieuws