Header image

Winterswijkse kampioenen gehuldigd

WINTERSWIJK - Na afloop van het bloemencorso op vrijdag 24 augustus huldigde burgemeester Thijs van Beem de Winterwijkers die in het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd. In een goedgevuld gemeentekantoor zette de burgemeester Van Beem de Winterswijkse kampioenen uitgebreid in het zonnetje.
De Winterswijkse Gymnastiekvereniging was met drie kampioenen goed vertegenwoordigd. Koen Kruisselbrink werd op 3 juni Nederlands kampioen op het onderdeel sprong tijdens de toestelkampioenschappen in Nijverdal. Ook Jeffrey Masselink was de allerbeste op het onderdeel sprong. Hij won op 3 juni een gouden medaille tijdens de Special Olympics in Den Bosch. Ook Mira ten Wolde heeft laten zien dat zij uitstekend kan turnen. Op 14 april turnde zij in sporthal De Galgenwaard in Utrecht een foutloze wedstrijd. Na vier wedstrijdonderdelen wist zij beslag te leggen op de eerste plaats. Daardoor mag zij zichzelf nu een jaar lang Nederlands kampioen 3e divisie noemen. Ook op het gebied van de ruitersport blaast Winterswijk haar deuntje mee. Het team van Winterswijkse Ruiterclub (Erwin ten Dolle, Benny Hoitink, Charlotte Almekinders, Suzan Stemerdink, Hilde van Eerden, Maya te Lindert, Milou Onderdijk, Mirjam ten Dolle, Lars Boers, Natalie Heisterborg, Anke Wassink) werd op 17 september vorig jaar Nederlands Kampioen Verenigingsrijden in Kootwijk. De leden van het spelregelteam van voetbalvereniging M.E.C. (Tom Hudepohl, Dennis Maas, Mike de Roos, Teun van Kampen, Nick Hudepohl, Jarno Groters) deden op 12 mei mee aan het Nederlands Kampioenschap spelregels voor jeugdteams in Deventer. Voor het tweede achtereenvolgende jaar werden zij daar Nederlands kampioen. Symen Wiggers uit Ratum timmert letterlijk stevig aan de weg met zijn kart. In een bloedstollend spannende wedstrijd op het kartcircuit in het Belgische Genk werd hij op zondag 16 oktober Nederlands kampioen karten!